Fontosabb a festés, mint a kazán karbantartása?

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Sokszor foglalkoztunk már azzal, miért elengedhetetlen rendszeresen ellenőriztetni és megfelelő műszaki állapotban tartani a gázkészülékeinket, s egy friss brit felmérés adatai szerint a szigetországban sem felesleges erre felhívni a figyelmet. A válaszadók huszonnégy százaléka még soha nem hívott kazánszerelőt készüléke átvizsgálására, karbantartására.

 

Egy brit szaklap felmérte, milyen szempontokat vesznek figyelembe az Egyesült Királyság lakásvásárlói a költözés előtt. Kiderült, hogy döntő többségük, 27 százalékuk számára a legfontosabb elvégzendő feladat az újrafestés, 21 százalékuk pedig azt válaszolta, hogy a konyhát és a fürdőszobát szeretné mindenek előtt rendbe tenni, modernizálni. A válaszadók mindössze 12 százaléka tartja fontosnak a gázkészülékek átvizsgálását, esetleges cseréjét, noha 29 százalékuk elismerte, hogy korábban vásárolt lakásukban váratlanul, idő előtt voltak kénytelenek kicseréltetni a tönkrement fűtőberendezést.

A felmérés készítői felhívják a figyelmet, hogy bár egy ház vagy lakás megvásárlása sok pénzbe kerül, a vevőjelölt részéről kifizetődik a fűtőberendezések átvizsgáltatása még a szerződés megkötése előtt. Ha ugyanis kiderül, hogy azok biztonságosan, megfelelően működtethetők, megnyugodhat, hogy ezekkel a közeljövőben valószínűleg nem lesz gond, ugyanakkor, ha az átvizsgálás során arra derül fény, hogy a fűtőberendezéseket javítani, netán cserélni kell, az alkupozíciót jelenhet az ártárgyalás során. Utóbbira elég komoly esély kínálkozik, a kérdőívet kitöltők 24 százaléka ugyanis elismerte, még soha nem nézette át a gázkészülékét időszakos karbantartás céljával, s csak akkor hívott szerelőt, amikor már nyilvánvalósan meghibásodott a berendezése.

Forrás: www.hip-magazine.co.uk