Bajban a FŐKÉTÜSZ?

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

 

 

Több megkeresés is érkezett szaklapunkhoz a kéményesek részéről, hogy valami nincs rendben a FŐKÉTÜSZ háza táján. Többen említették, hogy augusztusig nem adnak ki kéményengedélyeket, illetve többen a Kft. dolgozói közül beadták felmondásukat.

 

Tény, hogy kéményengedélyek ügyében még mindig lassú az ügymenet. Még a gázszolgáltatók engedélyeztetési eljárasi gyakorlata felgyorsult, a kéményseprőknél még mindig hosszú a várakozási idő. Az idei nyáron pedig különösen! Mi történhetett? Egyesek szerint 150 kéményseprővel több emberre lenne szükség. Folynak az átszervezések, az egyik neve elhallgatását kérő kéményseprő lapunknak elmondta, hogy a katasztrófavédelem kerületi szervezetei fogják majd átvenni a kéményeket, illetve ők adják majd ki a tanúsítványokat is. Ezzel csak az a baj, hogy a kerületi egységeknél zömében sormunkások dolgoznak, nem pedig mesterek, akiknek a kéményátvételre valóban kompetenciájuk lenne. Több területről is jelezték szerkesztőségünk felé, hogy szünetel augusztusig a tanúsítványok kiállítása. Kérdés, hogy mikor lesz meg a szakvélemény? Illetve, ha a késések miatt csúszik a dokumentumok kiállítása, akkor a feltorlódott munka még inkább kitolja a határidőket.

Az ügyben megkerestük a FŐKÉTÜSZ Fővárosi Kéményseprőipari Kft.-t is, ahol az alábbi kérdéseket tettük fel a társaságnak:

  • Milyen átalakulás zajlik a FŐKÉTÜSZ-nél?
  • Valóban szétesett a Fővárosi Kéményseprőipari Kft.?
  • Információink szerint a kerületi kéményseprők vehetik át a kéményeket, illetve ők állítják ki majd a szakvéleményeket. Egy sormunkával foglalkozó Kéményseprőnek lesz-e erre kompetenciája, illetve lesz elég ember erre a feladatra?
  • Vannak olyan területek, ahol szünetel a szakvélemények kiállítása. Milyen fennakadásokra lehet számítani? Illetve feltorlódhatnak-e ennek következtében a feladatok?
  • Mi várható, mi lesz a Kft. jövője, helyzete? Többen kiléptek, beadták felmondásukat a szakembereik közül.

Müller Máté igazgató rövid nyilatkozatát teljes terjedelmében közöljük.

„Társaságunk a műszaki vizsgálatok hatékonyabb és gyorsabb elvégzése érdekében decentralizálta a vizsgálatok elvégzését. Az előzetes tervek szerint végrehajtott szervezeti átalakítás nem okoz fennakadást a szolgáltatás ellátásában. A kéményvizsgálatok elvégzéséhez szükséges szakemberállomány rendelkezésünkre áll. A FŐKÉTÜSZ Fővárosi Kéményseprőipari Kft. a szervezeti felépítés és munkaszervezés átalakításával igyekszik hatékonyabbá tenni az ügyfelek kiszolgálását. A Társaság stabilan, zavartalanul működik, a kéményseprő-ipari nyilatkozatok kiadása folyamatos.
Ahogy fentebb írtam, a Társaság helyzete stabil, jövője biztosított, a fluktuáció minimális az idei évben.”

Kérjük, hozzászólásban írja le tapasztalatát, véleményét az üggyel, illetve a kéményvizsgálatokkal, tanúsítványok kiállításával kapcsolatban.

 

Forrás: vgf-szaklap